Falafler på sorte bønner - Den dedikerede atlets superfood

En opskrift fra “Det Levende Køkken” hos Suikido Natural Healing Retreat. Plantebaseret kostvidenskab og frem for alt inspiration, madglæde og liv tilbage i køkkenet.

Den sorte bønne er støttende og styrkende for nyrerne, knogler, marv og den dybereliggende fysiske energi. Det er en fødevare som er særlig gavnlig hvis du er meget fysisk aktiv eller der på anden måde er fart på og du udlader meget energi i din dagligdag.

De sorte bønner er her tilberedt som falafler og serveres denne gang med ovnbagte søde kartofler og frisk salat med masser af krydderurter og spiselige blomster fra haven. Du kan selvfølgelig servere disse godbidder sammen med stort set alt.

Tilberedningstid: ca. 40 minutter (inklusiv tid i ovnen)

INGREDIENSER

  • 2 kopper sorte bønner, iblødsatte minimum 8 timer, skyllet grundigt og kogt til møre.

  • ½ kop ristede, malede sorte sesamfrø

  • ½ kop malede chiafrø

  • 1-2 håndfulde mandler og hasselnødder - hakkede

  • 1-2 håndfulde frisk persille eller grønkål, fint hakket

  • 5-6 soltørrede tomater

  • Evt. nogle svampe hakket i helt små stykker

  • Vand - mængde indtil passende konsistens

Krydderier - efter din egen smag - her et forslag:

  • 1 tsk stødt spidskommen

  • 1 tsk stødt koriander

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk stødt galanga rod

  • Friske krydderurter - oregano, timian, basilikum

  • 1-2 spiseskeer tamari eller soyasauce

 

TILBEREDNING

Kom de kogte sorte bønner, soltørrede tomater og krydderierne i en blender eller foodprocessor sammen med lidt vand. Blendes indtil en jævn konsistens som ikke er for tung og heller ikke for vandig.

Kom sesamfrø, chiafrø, hakkede nødder, hakket grønkål/persille og friske krydderurter i en skål.

Tilføj den blendede bønnemasse og bland det hele sammen. Tilføj lidt vand ad gangen, indtil massen er tilpas fugtig.

Nu rulles blandingen til kugler eller laves til trekantede falafler med 2 spiseskeer (ikke for store). Lægges på en ovn plade med bagepapir.

Tilberedes nu i ovnen i cirka 15-20 minutter ved 180-200 grader.

Hold øje med dem - lad dem ikke være for tørre! Bønnerne er tørre/sammentrækkende i sig selv, så bag dem kun indtil bunden af kuglerne er sprøde og du nemt kan løfte de små falafler af bagepapiret.

ENJOY 

KOST SOM TERAPI OG MEDICIN

Udforsk og lær mere om Natural Healing Kostpraksis på vores side om KOSTTERAPI.

KOSTEN VED ET NATURAL HEALING RETREAT

Plantebaseret Fuldkost, Kost Energetik og Yin Yang Kostvidenskaben er en integreret og naturlig del af alle vores retræter her på Bornholm. Vi afstemmer og sammensætter kosten efter årstiden og efter hvert retrætes specifikke formål.

Vær velkommen til at udforske vores RETRÆTE side, hvor du finder alle aktuelle kurser samt information om personligt skræddersyede retreats.

PERSONLIG KOSTVEJLEDNING

Søger du vejledning og guidance til at forandre din kost, kan du KONTAKTE OS for at aftale en personlig kostvejledning.


 
 
Forrige
Forrige

KOMBUCHA - En velsmagende og potentielt terapeutisk drik

Næste
Næste

Suikido Kropsbalancering og Helkropsterapi - Hvad er det?